Yalnız Mesajı Göster

Tübyaz Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tübyaz Tarifi





MALZEMELER
4 Patlıcan
200 gr Beyaz Peynir
3 Yumurta
1 Domates
7-8 Dal Kıyılmış Maydanoz
4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
4 Yemek Kaşığı Galeta Unu
1 Çay Kaşığı Hindistancevizi Rendesi
Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları kabuklarıyla uzunlamasına ortadan ikiye keserek kaynar tuzlu suda 5 dakika haşladıktan sonra iyice süzülmesini sağlayın Patlıcanları yağlanmış tepsiye dizin Kaşıkla ortalarındaki etli kısmı hafifçe alın
Patlıcan içlerini ince ince kıyarak bir kaseye alın Ezilmiş beyaz peynir yumurta kıyılmış maydanoz rendelenmiş domates sıvıyağ tuz karabiber ve hindistancevizi rendesini iyice karıştırın
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun Üzerlerine galeta unu serperek 180 derece ısıtılmış fırında pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla