Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Semizotutarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Semizotutarifi





MALZEMELER
1 kg semizotu
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy domates
2 orta boy soğan
1 kahve fincan pirinç
1 kesme şeker
tuz


HAZIRLANIŞI
Semizotunu ayıklayın ve yıkayın Soğanı ince ince doğrayın domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin Soyulmuş domatesleri ekleyerek 3-4 dakika daha çevirin Tuz şeker semizotu ve pirinci idave edin
Çok az su ile kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin Yemeğin suyunu sürekli kontrol edin ve pirinç fazla su çekerse üzerine az miktarda sıcak su ekleyin
Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kalan zeytinyağını çiğ olarak gezdirin ve ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla