Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Püre Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Püre Tarifi





MALZEMELER
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Su Bardağı Süt
50 gr Tereyağı
1 Çay Bardağı Haşlanmış veya Konserve Bezelye
2-3 Adet Kornişon Turşu
Tuz
Süslemek İçin
Mantar Salam Bezelye
Marul Yaprakları


HAZIRLANIŞI
Patatesleri ve havucu aynı tencerede haşlayalımSıcak suyunu döktükten sonra ılınması için soğuk suya tutalım Patateslerin sıcakken kabuklarını soyarak rendeleyelim İçine yarım su bardağı sıcak sütü 50 gr tereyağını ve tuzu ekleyelim Patates ezeceği ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek ezelim
İçine küçük küpler halinde doğranmış havuç kornişon turşu bezelyeyi ekleyerek karıştıralım Püreyi servis tabağına düzgün şekiller vererek yerleştirelim Küp şeklinde kesilmiş salam bezelye ve mantar dilimleri ile süsleyelim Arzuya göre marul yaprakları içinde servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla