Yalnız Mesajı Göster

Mercan Buğulama Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercan Buğulama Tarifi





MALZEMELER
4 adet mercan (herbiri yaklaşık 250 gr)
2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte)
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet iri patates
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin Patatesleri soyduktan sonra küçük parçalar halinde havuçu ince halkalar halinde doğrayın Soğanı da parçalar halinde doğrayıp havuç ve patatesle karıştırın ve yarısını kerevizlerin arasına ve üstüne yerleştirin
Pulları ve içleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirinKararınca tuz ve karabiberini ekin Balıkların üstüne dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin
Kerevizlerin arasına patatesleri havuçları ve soğanların kalanını yerleştirin Zeytinyağınılimon suyunu ve suyu ilave edip üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtün Üzerini kapakla kapatıp önce orta sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin Suyu azalırsa su ilave edin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla