Konu
:
Mercan Buğulama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mercan Buğulama Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercan Buğulama Tarifi
MALZEMELER
4 adet mercan (herbiri yaklaşık 250 gr
)
2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte)
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet iri patates
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin
Patatesleri soyduktan sonra küçük parçalar halinde
havuçu ince halkalar halinde doğrayın
Soğanı da parçalar halinde doğrayıp havuç ve patatesle karıştırın ve yarısını kerevizlerin arasına ve üstüne yerleştirin
Pulları ve içleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirin
Kararınca tuz ve karabiberini ekin
Balıkların üstüne dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin
Kerevizlerin arasına patatesleri
havuçları ve soğanların kalanını yerleştirin
Zeytinyağını
limon suyunu ve suyu ilave edip üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtün
Üzerini kapakla kapatıp önce orta
sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin
Suyu azalırsa su ilave edin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul