Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Kereviz Fırında Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Kereviz Fırında Tarifi





MALZEMELER
1 büyük boy kereviz (soyulmuşdörde kesilmiş)
1 adet sıkılmış limon
200 gr doğranmış mantar (kıyım kesilmiş)
1 adet doğranmış soğan (kıyım kesilmiş)
2 adet doğranmış çarliston biber
100 gr sıvı yağ
Yeterince tuz ve biber
100 gr rendelenmiş kaşar
Beşamel sosun malzemesi:
100 gr un
600 gr süt
Yeterince tuz
1 adet yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI
Kerevizi soyduktan sonra dörde kesip limonla kaynamış suda haşlayıp soğuk suya çıkarın
Bu arada beşamel sosu yapmak için tencereye yağ koyun Yağ eridikten sonra un ilave edin Çırpma teliyle un pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra sütü ilave ederek yumurta sarısı ve tuzu ilave edinSos bir kere kaynadıktan sonra ocaktan alın
Bu arada kerevizin harcını elde etmek için bir tavada soğan mantar ve biberleri bir güzel kavurun Yaptığınız bu malzemeyi kerevizlerin üstüne koyun
Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaşarı ilave ederek bir fırında kaşarı kızartıp servise sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla