Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Püresi Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Püresi Tarifi





MALZEMELER
1 Adet Maydanoz
150 ml Sıvı Yağ (2 çay bardağı)
3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz
125 gr Margarin
1 Adet Muskat (rendelenmiş küçük hindistan cevizi)
1 Adet Limon (dilimlenmiş)


HAZIRLANIŞI
Maydanozun saplarını ayırın yıkayın süzün Sıvı yağı bir tavada ısıtın iyice kuruyan maydanozu kısım kısım yağa atıp yarımşar dakika kızartın Fazla yağlarının süzülmesi için kagıt havlu üzerine alın Kerevizin kabuklarını kalınca soyun küb şeklinde doğrayın Tencereye kerevizlerin üstünü örtecek kadar su koyun 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ilave edip 20 dakika ağzı kapalı olarak pişirin
Haşlanan kerevizlerin suyunu süzün Yağ ile birlikte mutfak robotuna koyun tuz karabiber muskat ve kalan limon suyu ile birlikte 3-4 dakika karıştırın
Kızarmış maydanoz ve limon dilimleri ile süslediğiniz kereviz püresini kuzu pirzolası ile servis yapabilirsınız

Alıntı Yaparak Cevapla