Konu
:
Kereviz Pane Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Pane Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Pane Tarifi
MALZEMELER
1 Kg
iri Kereviz
100 gr
Un (2/3 su bardağı)
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz
Karabiber
2 Adet Yumurta
60 gr
Galeta Unu (1/2 su bardağı)
3-4 Dilim Limon
60 gr
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
150 ml
Sıvı Yağ (2 çay bardağı)
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyun
ikiye bölün
1 cm
kalınlığında parçalar halinde dilimleyin
Tuzlu ve limonlu suda limon dilimlerini de ilave ederek 15 dakika haşlayın
Soğuk suya tutup süzün
Kağıt havlu ile kurulayın
Tuz ve karabiber serpin
İlk önce una
sonra çirpilmiş yumurtaya
en son galeta ununa ve peynir rendesine bulayin
Sıvı yağı orta ateşte ısıtın ve kereviz dilimlerini bu yağda kızartın
Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın
Sosla veya garnitür olarak yemek yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul