Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Pane Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Pane Tarifi





MALZEMELER
1 Kg iri Kereviz
100 gr Un (2/3 su bardağı)
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz Karabiber
2 Adet Yumurta
60 gr Galeta Unu (1/2 su bardağı)
3-4 Dilim Limon
60 gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
150 ml Sıvı Yağ (2 çay bardağı)


HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyun ikiye bölün 1 cm kalınlığında parçalar halinde dilimleyin
Tuzlu ve limonlu suda limon dilimlerini de ilave ederek 15 dakika haşlayın
Soğuk suya tutup süzün Kağıt havlu ile kurulayın Tuz ve karabiber serpin
İlk önce una sonra çirpilmiş yumurtaya en son galeta ununa ve peynir rendesine bulayin
Sıvı yağı orta ateşte ısıtın ve kereviz dilimlerini bu yağda kızartın Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın
Sosla veya garnitür olarak yemek yanında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla