Konu
:
Kabak Graten Tarifi - Kabak Graten Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Graten Tarifi - Kabak Graten Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Graten Tarifi - Kabak Graten Yapılışı
Kabak Graten Tarifi - Kabak Graten Yapılışı - Kabak Graten Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
2 adet iri kabak
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
tuz karabiber
Beşamel sos için:
1 buçuk yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Kabakları soyduktan sonra boyuna 2′ye kesip haşlayın
Diğer taraftan beşamel sosunu hazırlayın
Bunun için bir tavaya margarini alıp eritin ve unu ilave edin
Unu yağda biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ilave edip çırpma teli ile çırpın
Bu şekilde koyulaşıp kaynayana kadar pişirin
Kabakların pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edin
Pişmişseler nazik bir şekilde fırın kabına alın
İçlerini yemek kaşığı yardımı ile sandal gibi boşaltın
Boşalttığınız yeri önceden haşlayıp didiklediğiniz ve baharat koyduğunuz tavuk etleri ile doldurun
Tavukların üzerini beşamel sosu ile kapatıp fırına sürün
160 derecede üzerleri kızarana dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul