Konu
:
Beşamel Soslu Tavuklu Kabak Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Tavuklu Kabak Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Tavuklu Kabak Tarifi
karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
BEŞAMEL SOSU
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (ben 2 kaşık zeytin yağı kullandım )
Tuz
karabiber
YAPILIŞI
Tavuk yıkanır haşlanır ufak ufak didilir
Kabaklar soyulur boyuna ortadan bölünür içleri oyulur çıkan içler küçük doğranıp bekler
sadece oyulan kabaklar haşladığımız tavuk suyunda hafif haşlanır
Soğanlar yemeklik doğranır
sarımsaklar küçük doğranır
havuç tavla zarı büyüklüğünde doğranır
hepsi zeytinyağın da pembeleşene kadar kavrulur
Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesler ve yeşilbiberlerde eklenerek domatesler suyunu çekene kadar kavrulur
küçük doğradığımız kabak içleri ve didiklediğimiz tavuk etleride eklenir bir iki kez çevrilir
tuzu
karabiberi eklenir haşlanan kabakların içlerine doldurulur
Beşamel sosu 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı un beyaz kalacak şekilde hafif kavrulur içine 2 su bardağı süt yavaş yavaş eklenir bir iki taşım kaynar tuzu karabiberi eklenir
Kabakların üzerine dökülür en üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilir sıcak fırında kızarana kadar pişer
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul