Konu
:
Sebze Kulesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Kulesi Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Kulesi Tarifi
Sebze severlere değişik lezzetler…
Malzemeler: Nohut Püresi için:
1 su bardağı nohut
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı krema
Damak tadınıza göre tuz
karabiber
Ispanak Püresi için:
Yarım kilo ıspanak
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Ara Katları için:
3 adet orta boy domates
250 gram hellim peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Nohut püresini hazırlamak için 1 gece önceden suda bekletilmiş nohutları haşlayıp süzün
Haşlanan nohutları mutfak robotuna alıp püre haline gelene kadar çekin
Tavaya nohut püresini alıp; krema
sarımsak
zeytinyağı
tuz ve karabiberle 5 dakika kavurun
Ispanak püresini hazırlamak için ıspanakları bol suyla yıkayıp süzün
Orta kalınlıkta doğrayın
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın
üzerine soğanı ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
Ispanakları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin
Tuzunu ilave edip karıştırın ve ocaktan indirin
Domatesleri ve hellim peynirini orta kalınlıkta dilimleyin
Tavaya tereyağını alıp kızdırın
Önce peynirleri sonra domatesleri tereyağında önlü arkalı kızartın
Servis tabağına sırasıyla; nohut püresi
domates
peynir
ıspanak püresini alın
Şeklini sabitlemek için birkaç yerden kürdan batırın
Servis yapmadan önce kürdanları çıkarın
İsterseniz sıcak isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul