Yalnız Mesajı Göster

Etli Kabak Dolması Tarifi(Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kabak Dolması Tarifi(Resimli)







Malzemeler:
  • 10 adet kabak
  • iç malzeme:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet iri kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 150-200gr kıyma
Hazırlanması:[*]Pirinçleri yıkayın Kuru soğanları yemeklik doğrayın Maydanozları doğrayın Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin[*]İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin[*]Hazırladığınız içi üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun[*]Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin[*]Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin Tencerenin tabanından 2 patmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla