Konu
:
Beşamelli Ispanak Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Beşamelli İspanak Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamelli İspanak Tarifi(Resimli Anlatım)
Ispanak sevmeyenler ıspanağı birde böyle denesin
Malzemeler:
-500 gr ıspanak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 lt
süt
- 1 yumurta sarısı
- rendelenmiş kaşar ya da tulum
Yapılışı:
Ispanağı kendi suyunda yağsız kavuruyoruz
fazla olan suyunu süzüyoruz
Bu arada beşameli hazırlamak için yağ ve unu kavuruyoruz
Beşamel için en önemli detay çırpıcı tel kullanmak
Unun hafif rengi değişince sütü yavaş yavaş koyup
durmadan karıştırıyoruz
Sosun kıvamı koyulaşıp fokurdayınca altını kapatıp
yumurta sarısını koyup hızla karıştırıyoruz ki yumurta pişip topak olmasın
Ispanağı beşamelle iyice karıştırıp
fırın tepsisine döküyorum
Üstüne peynir rendesini serpip
fırının ızgara konumunda çalıştırıp peynirlerin eriyip kızarmasını sağlıyoruz
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul