Konu
:
Ali Nazik Tarifi (Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Ali Nazik Tarifi (Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ali Nazik Tarifi (Resimli)
Malzemeler
4 tane patlıcan
200 gr
kuşbaşı doğranmış et(kıymada olabilir)
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
isteğe göre baharat
süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
süslemek için maydanoz közlenmiş biber ve domates
Yapılışı
Öncelikle patlıcanlarımızı közlemekle başlıyoruz işe
Patlıcanları ocakta veya alimunyum folyaya sararak fırındada közleyebiliriz
Közlediğimiz patlıcanların kabuklarını soyuyoruz(elimizi ıslatarak soyarsak daha kolay soyulacaktır)
Kabuklarından ayırdığımız patlıcanları küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz
Bir tencereye çok az sıvı yağ veya isteğe göre tereyağ koyup patlıcanları hafiften kavuruyoruz
Bir tavada kuşbaşı doğranmış etlerimizi suyunu çekene kadar kavuruyoruz
Kavrulan etlerimize yağını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz
Daha sonra küp küp doğranmış soganlarımızıda ekliyoruz
Soğanlar pembeleşip yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz
İyice kavrulan soğanlaraisteğe göre baharat ekliyoruz ben kırmızı biber pul biber karabiber ve tuz kullandım
Yoğurdu bir kaseye koyup koyu bir kıvama gelene kadar yumuşatıyoruz
İiyice ezilmiş sarımsakları ve tuzunu ekliyoruz
Yagda kavurduğumuz patlıcanları servis yapacağımız tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz
Kuşbaşı etlerimizi de yoğurdun üzerine serpiştiriyoruz
Közlenmiş biber domates ve maydonozla isteğe göre süslüyoruz
Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun:)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul