Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi (Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi (Resimli Anlatım)







Malzemeler:2 adet ortaboy patlıcan
2 adet ortaboy kabak
10 adet yeşil biber (isteğe göre acı-tatlı)
3 adet orta boy patates
Tuz
kızartmak için sıvıyağ
Domates Sosu için:

2-3 adet iri ve olgun domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı margarin yada tavada kalan sıvıyağ
tuz
isteğe göre 1 tatlı kaşığı ketçap
isteğe göre 1 adet küçük boy soğan (katılacaksa rendelenip sarımsaklarla kavrulacak)
Yapılışı:

Sos yapımı:
Margarini sos tenceresine yada tavaya alın ince ince kıydınız sarmısakları ekleyin ve kavurun Sarmısakların renkleri hafifçe dönmeye başladığında küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin1 yemek kaşığı ketçap ve tuz ekleyerek domatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin Sos istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın


Kızartma:
Patlıcanları alacalı soyun ister küp küp isterseniz enine dilimleyin Kabakların sap kısımlarını kesin ve tamamen soyarak 1’er cm eninde halka halka doğrayınYeşil biberler yıkayıp bıçakla delin Patatesleri soyup parmak şeklinde dilimleyinSıvı yağda önce patatesler sonra kabaklar patlıcanlar en son da sonra biberler kızartınKızaran sebzelerin üzerine sos gezdirerek ılık olarak servis yapılır














Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla