Konu
:
Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi (Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi (Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi (Resimli Anlatım)
Malzemeler:
2 adet ortaboy patlıcan
2 adet ortaboy kabak
10 adet yeşil biber (isteğe göre acı-tatlı)
3 adet orta boy patates
Tuz
kızartmak için sıvıyağ
Domates Sosu için:
2-3 adet iri ve olgun domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı margarin yada tavada kalan sıvıyağ
tuz
isteğe göre 1 tatlı kaşığı ketçap
isteğe göre 1 adet küçük boy soğan (katılacaksa rendelenip sarımsaklarla kavrulacak)
Yapılışı:
Sos yapımı:
Margarini sos tenceresine yada tavaya alın
ince ince kıydınız sarmısakları ekleyin ve kavurun
Sarmısakların renkleri hafifçe dönmeye başladığında küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin
1 yemek kaşığı ketçap ve tuz ekleyerek domatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin
Sos istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın
Kızartma:
Patlıcanları alacalı soyun
ister küp küp isterseniz enine dilimleyin
Kabakların sap kısımlarını kesin ve tamamen soyarak 1’er cm eninde halka halka doğrayın
Yeşil biberler
yıkayıp bıçakla delin
Patatesleri soyup parmak şeklinde dilimleyin
Sıvı yağda önce patatesler sonra kabaklar
patlıcanlar en son da sonra biberler kızartın
Kızaran sebzelerin üzerine sos gezdirerek ılık olarak servis yapılır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul