Yalnız Mesajı Göster

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi(Resimli Anlatım)







Malzemeler
  • 2 orta boy tombiş patlıcan
  • 1 kg kuşbaşı doğranmış yağsız et
  • 2 orta boy küp küp doğranmış kuru soğan
  • 2 orta boy kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet küp küp doğranmış yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 12 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 12 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı azaltılabilir veya artırılabilir)
Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını pijama şeklinde soyup küp küp doğrayın Tuzlayarak acı suyunun çıkması için bekleyin Acı suyu çıktıkdan sonra suyunu süzerek suyunu süzün



Etleri küp küp doğrayıp teflon tencereye koyup altı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin



Suyunu çektikden sonra etler hala pişmemişlerse biraz kaynamış su ilave ederek suyunu tekrar çekmesi için bekleyin





Bu arada domateslerin kabuklarını soyup soğanlarla ve biberle birlikte küp küp doğrayın



Etler suyunu çektikden sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin biraz sıvı yağ ilavesi ile soğanlar ölene kadar pişirin



Soğanlar şefaflaşınca soğanlarımız kavrulmuş demektir



Küp küp doğradığımız biberleri domatesleri ve sarımsağı ekleyip kavrulması için karıştırarak pişirelim



Domatesler ve biberler piştikden sonra patlıcanları ilave edelim ve karıştıralım



En son salçalı sosu hazırlayıp patlıcanların üzerine dökelim baharatları da ekleyip patlıcanlar şeffaf rengi alana kadar altı kısık ateşte pişirin Piştikden sonra altını kapatalım



Fırınlayacağımız tepsiye alıp 175 C de en az yarım saat pişirelim



Fırından çıktıkdan sonra servise hazır demektir Afiyet Olsun


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla