Konu
:
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi(Resimli Anlatım)
Malzemeler
2 orta boy tombiş patlıcan
1 kg kuşbaşı doğranmış yağsız et
2 orta boy küp küp doğranmış kuru soğan
2 orta boy kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
3-4 diş sarımsak
1 adet küp küp doğranmış yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
12 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
12 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
(isteğe bağlı azaltılabilir veya artırılabilir)
Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını pijama şeklinde soyup küp küp doğrayın
Tuzlayarak acı suyunun çıkması için bekleyin
Acı suyu çıktıkdan sonra suyunu süzerek suyunu süzün
Etleri küp küp doğrayıp teflon tencereye koyup altı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Suyunu çektikden sonra etler hala pişmemişlerse biraz kaynamış su ilave ederek suyunu tekrar
çekmesi için bekleyin
Bu arada domateslerin kabuklarını soyup
soğanlarla ve biberle birlikte küp küp doğrayın
Etler suyunu çektikden sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin
biraz sıvı yağ ilavesi ile soğanlar
ölene kadar pişirin
Soğanlar şefaflaşınca soğanlarımız kavrulmuş demektir
Küp küp doğradığımız biberleri
domatesleri ve sarımsağı ekleyip kavrulması için karıştırarak pişirelim
Domatesler ve biberler piştikden sonra patlıcanları ilave edelim ve karıştıralım
En son salçalı sosu hazırlayıp patlıcanların üzerine dökelim
baharatları da ekleyip patlıcanlar şeffaf rengi alana kadar altı kısık ateşte pişirin
Piştikden sonra altını kapatalım
Fırınlayacağımız tepsiye alıp 175 C de en az yarım saat pişirelim
Fırından çıktıkdan sonra servise hazır demektir
Afiyet Olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul