Konu
:
Bamya Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bamya Çorbası Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bamya Çorbası Tarifi
Bamya Çorbası Tarifi
Bamya Çorbası
Bamya çorbası tarifi
Bamya çorbası resimli tarif
MALZEME:
50 gr kuru çiçek bamya
2 limon
200 gr kuzu eti
(ince kıyılmış)
2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates
salçası
6 su bardağı su
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
ÇORBA TARİFİ
Kuru bamyayı iki elinizin arasında veya bir kevgirin içinde ovalayarak tüylerini ayıklayın
Bir tencereye koyun
Üzerini geçecek kadar kaynar su dökün
2 dilim limon ilave edin
Bamyalar ipten çıkacak gibi yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayın
Haşlama suyunu süzün
ipten çıkarın
Eti tencerede kendi saldığı suyu çekene kadar kavurun
İncecik kıyılmış soğan ve tereyağı ilave edin
Soğan hafif sararana kadar kavurmaya devam edin
Salçayı ekleyin
güzel kokusu çıkana kadar
1-2 dakika daha kavurun
6 bardak su ilave edin
Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın
1 limonun suyu
haşlanmış bamya ve pul biberi aynı anda tencereye atın
Tuzuna bakın
Hepsini tekrar kaynatın
daha sonra ateşi kısın
Bamya ve et yumuşayana kadar ağır ateşte (karıştırmadan)çorbayı pişirmeye devam edin
Yaklaşık yarım saat içinde bamya yumuşamış olur
Bamya çorbasını sıcak servis yapın
Tüm çorba tarifleri kategorisi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul