Yalnız Mesajı Göster

Yeşil Taze Fasülye Kızartması Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Taze Fasülye Kızartması Tarifi





karabiber[*]Kızartmak için sıvıyağ[*]1 litre kaynar su[*]1 litre buzlu su[/list]Hazırlanışı
[*]Taze fasulyelerin kılçık ve saplarını temizleyip yıkayın[*]Tencereye kaynar suyu alıp fasulyeleri 5 dakika haşlayın[*]Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu su dolu kabın içerisine koyun[*]5 dakika beklettikten sonra fasulyeleri süzüp kurulayın[*]Yayvan bir kabın içerisinde tuz karabiber un kabartma tozu ve suyu karıştırın[*]Ayrı bir kâseye yumurtayı kırıp iyice çırpın[*]Kızartma tenceresine yağı alıp kızdırın[*]Fasulyeleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayın[*]Kızgın yağda önlü arkalı kızartın[*]Kızaran fasulyelerin fazla yağını almak için havlu kâğıt üzerine çıkarın[*]Ketçap ya da sarımsaklı yoğurtla servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla