Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sarmısaklı Domates Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sarmısaklı Domates Tarifi





MALZEMELER
4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri domates
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz karabiber


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak fırını ısıtın
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin Kekik tuz karabiber zeytinyağı esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün
Domatesleri 15 dakika bir yüzü 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin Ekmeklere iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün Enginarı limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun Ilıkken servis yapın
Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz Yoksa lezzetini kaybeder Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla