Yalnız Mesajı Göster

Şalgam Dolması Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Dolması Tarifi





Şalgam Dolması Tarifi

Şalgam Dolması Tarifi
Şalgam Dolması nasıl yapılır
Etli Şalgam Dolması Tarifi



Malzemeler
Soğan 2 orta boy 150 gram
Maydanoz 1/2 demet 30 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Nane 2 yemek kaşığı 26 gram
Su 2 su bardağı 400 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Şalgam 6 orta boy 1 kg

Yapılışı
Sebzeleri yıka Soğanı soy yıka ince ince doğra Maydanozu yıka ayıkla ince ince kıy Pirinci yıka süz Soğan maydanoz pirinç kıyma salça 1 tatlı kaşığı tuz baharat nane 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır
Şalgamların kabuğunu soy içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur Tencereye açık kısımları üste gelecek şekilde diz
Kalan suyu ve tuzu koy Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin yaklaşık 50 dakika pişir

Alıntı Yaparak Cevapla