Konu
:
Şalgam Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şalgam Dolması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şalgam Dolması Tarifi
Şalgam Dolması Tarifi
Şalgam Dolması Tarifi
Şalgam Dolması nasıl yapılır
Etli Şalgam Dolması Tarifi
Malzemeler
Soğan 2 orta boy 150 gram
Maydanoz 1/2 demet 30 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Nane 2 yemek kaşığı 2
6 gram
Su 2 su bardağı 400 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Şalgam 6 orta boy 1 kg
Yapılışı
Sebzeleri yıka
Soğanı soy
yıka
ince ince doğra
Maydanozu yıka
ayıkla
ince ince kıy
Pirinci yıka
süz
Soğan
maydanoz
pirinç
kıyma
salça
1 tatlı kaşığı tuz
baharat
nane
1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır
Şalgamların kabuğunu soy
içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur
Tencereye
açık kısımları üste gelecek şekilde diz
Kalan suyu ve tuzu koy
Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin
yaklaşık 50 dakika pişir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul