Konu
:
Bezelye Yemeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelye Yemeği Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelye Yemeği Tarifi
Malzemeler
3 Su Bardağı Bezelye (ayıklanmış)
1 Su Bardağı Patates (minik minik doğranmış)
1/2 Su Bardağı Havuç (minik minik doğranmış)
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
2 Diş Sarımsak (iri iri doğranmış)
2 Adet Kesme Şeker
3 Su Bardağı Su
1 Adet Bulyon (isteğe bağlı)
Yapılışı
Zeytinyağını orta ateşte ısıtın
havuçları ve sarımsakları ekleyip
havuçlar hafifçe sararana kadar 1-2 dk
kavurun
Salçaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin
(Bu aşamada 1-2 yemek kaşığı su eklerseniz
salçanın top top görüntüsü gidip krema gibi bir kıvama ulaşır)
Bezelyeleri ekleyin ve 3-4 dk
sürekli karıştırarak kavurun
Patatesleri ekleyin ve 1-2 dk
daha kavurun
Kaynar suyu
şekeri
bulyonu ekleyin (bulyon koymayacaksanız
tuz ekleyin) ocağın altını kısın ve 25-30 dk
bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
& Bezelyeyi taze değilde
dondurulmuş olarak kullanacaksanız
ilk önce 1-2 dk
kaynatıp süzün
Bu şekilde
buzluk kokusu gitmiş olur
& Tariflerde
orta boy havuç
patates gibi tanımlamalardan çok hoşlanmıyorum
Orta boy biraz göreceli bir kavram bana göre :) Bu nedenle
Havuçlu Kek'te olduğu gibi
sebzeleri hazırladıktan sonra su bardağı ile ölçtüm
ALINTIDIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul