Yalnız Mesajı Göster

Bezelye Yemeği Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelye Yemeği Tarifi








Malzemeler

3 Su Bardağı Bezelye (ayıklanmış)

1 Su Bardağı Patates (minik minik doğranmış)

1/2 Su Bardağı Havuç (minik minik doğranmış)

1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

1 Çay Bardağı Zeytinyağ

2 Diş Sarımsak (iri iri doğranmış)

2 Adet Kesme Şeker

3 Su Bardağı Su

1 Adet Bulyon (isteğe bağlı)

Yapılışı


Zeytinyağını orta ateşte ısıtın havuçları ve sarımsakları ekleyip havuçlar hafifçe sararana kadar 1-2 dk kavurun Salçaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin (Bu aşamada 1-2 yemek kaşığı su eklerseniz salçanın top top görüntüsü gidip krema gibi bir kıvama ulaşır)

Bezelyeleri ekleyin ve 3-4 dk sürekli karıştırarak kavurun Patatesleri ekleyin ve 1-2 dk daha kavurun

Kaynar suyu şekeri bulyonu ekleyin (bulyon koymayacaksanız tuz ekleyin) ocağın altını kısın ve 25-30 dk bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin

& Bezelyeyi taze değilde dondurulmuş olarak kullanacaksanız ilk önce 1-2 dk kaynatıp süzün Bu şekilde buzluk kokusu gitmiş olur


& Tariflerde orta boy havuç patates gibi tanımlamalardan çok hoşlanmıyorum Orta boy biraz göreceli bir kavram bana göre :) Bu nedenle Havuçlu Kek'te olduğu gibi sebzeleri hazırladıktan sonra su bardağı ile ölçtüm


ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla