Yalnız Mesajı Göster

Çeşnili Patates Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çeşnili Patates Tarifi(Resimli Anlatım)













Malzemeler:
Küçük patates

1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Biberiye
Kimyon
Kekik



Hazırlanışı:
Patates ölçüsünü dilediğiniz kadar yapabilirsiniz
Patatesler iyice yıkanırKabuğunu kesinlikle soymuyoruz
Patatesler yıkandıktan sonra bir kürdan yardımı ile bir kaç yerinden batırılır
Haşlanırken baharatları içine çekebilmesi için
Haşlama tenceresine yıkanan patatesler konulur ve üzerine haşlanmasına yetecek kadar su konulur
Tüm baharatlarsıvıyağtereyağ içine ilave edilir ve patatesler haşlanır
Haşlanan patatesler fırın tepsisine konulur ve patatesin suyundan üzerine gezdirilir
Arzu ederseniz bu sırada tekrar üzerine tereyağ ekleyebilirsiniz
180 derecede patateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir









Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla