Konu
:
Çeşnili Patates Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Çeşnili Patates Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çeşnili Patates Tarifi(Resimli Anlatım)
Malzemeler:
Küçük patates
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Biberiye
Kimyon
Kekik
Hazırlanışı:
Patates ölçüsünü dilediğiniz kadar yapabilirsiniz
Patatesler iyice yıkanır
Kabuğunu kesinlikle soymuyoruz
Patatesler yıkandıktan sonra bir kürdan yardımı ile bir kaç yerinden batırılır
Haşlanırken baharatları içine çekebilmesi için
Haşlama tenceresine yıkanan patatesler konulur ve üzerine haşlanmasına yetecek kadar su konulur
Tüm baharatlarsıvıyağtereyağ içine ilave edilir ve patatesler haşlanır
Haşlanan patatesler fırın tepsisine konulur ve patatesin suyundan üzerine gezdirilir
Arzu ederseniz bu sırada tekrar üzerine tereyağ ekleyebilirsiniz
180 derecede patateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul