Konu
:
Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı
Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı - Kuru Bakla Ezmesi Nasıl Yapılır?
Malzemeler :
400 gr
kuru bakla
3 adet soğan
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı :
Bir tencereye
sadece yıkanmış iç kabukları çıkmış kuru baklayı
dörde bölünmüş soğanları
zeytinyağını
toz şekeri
8 bardak su ve tuzu koyarak kapağını kapatın ve baklalar iyice pişipte dağılır gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateşte yaklaşık 2 saat pişmeye bırakın
Pişince baklaları bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar ateşe oturtarak bir taşım daha kaynattıktan sonra hemen tabağa dökün
2 saat bir kenara bırakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirin ve yanında limonla servis yapın
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul