Yalnız Mesajı Göster

Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı





Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı - Kuru Bakla Ezmesi Nasıl Yapılır?


Malzemeler :
400 gr kuru bakla
3 adet soğan
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz

Hazırlanışı :
Bir tencereye sadece yıkanmış iç kabukları çıkmış kuru baklayı dörde bölünmüş soğanları zeytinyağını toz şekeri 8 bardak su ve tuzu koyarak kapağını kapatın ve baklalar iyice pişipte dağılır gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateşte yaklaşık 2 saat pişmeye bırakın

Pişince baklaları bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar ateşe oturtarak bir taşım daha kaynattıktan sonra hemen tabağa dökün 2 saat bir kenara bırakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirin ve yanında limonla servis yapın
afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla