Konu
:
Saraylı Lahana Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saraylı Lahana Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saraylı Lahana Tarifi
Saraylı Lahana Tarifi
Resimli Saraylı Lahana Tarifi
Saraylı Lahana nasıl yapılır
1 adet orta boy lahana
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça
6 adet küçük boy soğan
500 gr kıyma
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber
1 demet maydanoz
3 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su
Saraylı Lahana Tarifi :
Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın
Tencereye alıp
üzerini geçecek kadar su koyun
Bütün olarak haşlayın
Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyun
İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun
Kıymayı ilave edin
Kavrulunca salça
tuz
karabiber
fesleğen ve doğranmış maydanozu ekleyin
Tencereyi ocaktan alın
Pirinci ilave edin
hepsini harmanlayarak karıştırın
lahananın suyunu süzün
Yapraklarını tek tek ayırın
Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin
İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın
Üzerine lahana yaprağı kapatın
Tekrar kıymalı harçtan koyun
Bütün malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın
Üzerini geçecek kadar su koyup
pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Tencereyi ocaktan alıp
yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin
Dilimleyerek
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul