Yalnız Mesajı Göster

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi(Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi(Resimli)







Malzemeler

enginar

1 limon

yarım su bardağı zeytinyağı


asma yaprağı

tuz

Dolması için

1 su bardağı pirinç

2 orta boy soğan

1 çorba kaşığı kuşüzümü


1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 tatlı kaşığı kuru nane

yarım çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

yarım çay kaşığı karabiber

1 kesme şeker

yarım limon suyu tuz su

Yapılışı

Pirinci ayıklayıp yıkayıp 10 dakika tuzlu sıcak suda bekletelim
Tencereye yağı alalım fıstıkları katıp kavuralım hafif renk değiştirmeye başlayınca küçük doğranmış soğanları katalım sararıncaya kadar kavuralım Süzdüğümüz pirinci katıp kavurmaya devam edelim Pirinçler tane tane olunca yıkayıp süzülmüş kuşüzümlerini şekeri tuzu ve suyu katıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim Ocaktan alıp hemen tüm baharatları ve yarım limon suyu ilave edip iyice karıştırıp demlenmeye bırakalım
Gerekirse iple saralım

Tencereyi yapraklarıyla kapatıp enginar dolmaları dizelim Üzerine zeytinyağı tuz limon suyu ve su ilave edip dolmalar pişene kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirelimervis tabağına alalım dereotu ve limon dilimleriyle süsleyip servise sunalım Afiyet olsun



Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla