Konu
:
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi(Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi(Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi(Resimli)
Malzemeler
enginar
1 limon
yarım su bardağı zeytinyağı
asma yaprağı
tuz
Dolması için
1 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuru nane
yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
yarım çay kaşığı karabiber
1 kesme şeker
yarım limon suyu
tuz
su
Yapılışı
Pirinci ayıklayıp yıkayıp 10 dakika tuzlu sıcak suda bekletelim
Tencereye yağı alalım fıstıkları katıp kavuralım
hafif renk değiştirmeye başlayınca küçük doğranmış soğanları katalım
sararıncaya kadar kavuralım
Süzdüğümüz pirinci katıp kavurmaya devam edelim
Pirinçler tane tane olunca
yıkayıp süzülmüş kuşüzümlerini
şekeri
tuzu ve suyu katıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
Ocaktan alıp hemen tüm baharatları ve yarım limon suyu ilave edip iyice karıştırıp demlenmeye bırakalım
Gerekirse iple saralım
Tencereyi yapraklarıyla kapatıp enginar dolmaları dizelim
Üzerine zeytinyağı
tuz
limon suyu ve su ilave edip dolmalar pişene kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim
ervis tabağına alalım dereotu ve limon dilimleriyle süsleyip servise sunalım
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul