Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Patlıcan Ezmesi Tarifi-Zencefilli Patlıcan Ezmesi Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Patlıcan Ezmesi Tarifi-Zencefilli Patlıcan Ezmesi Yapılışı





Zencefilli Patlıcan Ezmesi Tarifi-Zencefilli Patlıcan Ezmesi Yapılışı

Malzemeler
- 1 kg patlıcan sapları alınmış
- 175 ml yoğurt
- 1 diş sarmısak ezilmiş
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- Tuz ve karabiber
- Maydanoz süslemek için

Süre:75 dk - 5 Kişilik Yapılışı Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın Patlıcanları bir çatalla delin Sonra 45-60 dakika bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana kadar pişirin

Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın

Patlıcanları yoğurdu sarmısağı şekeri zencefili kimyonu tuz ve biberi blenderda karıştırın 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutunServis etmeden önce maydanozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla