Konu
:
Zencefilli Patlıcan Ezmesi Tarifi-Zencefilli Patlıcan Ezmesi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Patlıcan Ezmesi Tarifi-Zencefilli Patlıcan Ezmesi Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Patlıcan Ezmesi Tarifi-Zencefilli Patlıcan Ezmesi Yapılışı
Zencefilli Patlıcan Ezmesi Tarifi-Zencefilli Patlıcan Ezmesi Yapılışı
Malzemeler
- 1 kg patlıcan
sapları alınmış
- 175 ml yoğurt
- 1 diş sarmısak
ezilmiş
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- Tuz ve karabiber
- Maydanoz
süslemek için
Süre:75 dk - 5 Kişilik Yapılışı Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın
Patlıcanları bir çatalla delin
Sonra 45-60 dakika bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana kadar pişirin
Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın
Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın
Patlıcanları
yoğurdu
sarmısağı
şekeri
zencefili
kimyonu
tuz ve biberi blenderda karıştırın
1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul