Konu
:
Orjinal Enginar Sosu Yapilisi
Yalnız Mesajı Göster
Orjinal Enginar Sosu Yapilisi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Orjinal Enginar Sosu Yapilisi
Enginar Sosu Nasıl Yapılır ? - Enginar Sosu Tarifi
MALZEMELER
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 su bardağı su
Ayrıca:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Enginarları ister evinizde ayıklayın
isterseniz dışarıdan satın alın
mutlaka yapraklarını da muhafaza edin
Çünkü yapacağımız sosa yaprakların dibindeki sadece etli bölümleri de batırıp yiyebiliriz
Şimdi sosu yapmak üzere ufak bir tavaya yağı bırakalım
erir erimez unu ekleyip
un sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım
Sonra suyu ekleyip yine karıştıralım
Unlu su pişip kaynamaya başlar başlamaz altını söndürüp
soğuması için bir kenara bırakalım
Öte yandan derin ve geniş bir kase içinde; yumurta
hardal
zeytinyağı
limon suyu
toz şeker ile beraber tuz ve karabiberi iyice çırpalım
Hatta mümkünse bir mutfak robotu veya blender da karıştıralım
Sonra bu karışımı daha önceden pişirip
soğumaya bıraktığımız yukarıdaki unlu suyla karıştırıp
iyice çırpalım
Böylece sosumuz hazır olmuştur
Bu sosu bir kavanoza doldurup
bir hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz
Haşladığınız enginarların üzerine bu lezzetli sosu gezdirerek servise sunun
Ya da yeşil salatanın üzerine enginarları doğrayarak yerleştirin
En üste de bu sosu gezdirebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul