Yalnız Mesajı Göster

Avci Sosu Yapilisi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avci Sosu Yapilisi





Avcı Sosu Nasıl Yapılır? - Avcı Sosu Tarifi

Malzemesi :

125 gr yağ
200 gr mantar (dilimlenmiş)
50 gr arpacık soğanı (ince kıyılmış)
250 gr çiğ konkase domates
1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
1 lt dömi glas
taze çekilmiş karabiber
tuz


Hazırlanışı :

Yağı derin bir tavada eritin Mantarları atıp biraz sote edin Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin Çiğ konkase domatesi tarhun otunu katın Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin Dömi glası ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin Oluşan kefi alın Tuz ve karabiberini ilave edin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla