Yalnız Mesajı Göster

Sarimsakli Havuc Sosu Yapilisi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarimsakli Havuc Sosu Yapilisi





Sarımsaklı Havuç Sosu Tarifi

malzemeleri

* Yarım kilogram havuç
* 3 baş soğan
* 1 baş sarımsak
* 2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı et suyu
* 1 demet maydanoz
* 1 yemek kaşığı kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Tuz

Sarımsaklı havuç tarifi

1 Havuçları yıkayıp kazıdıktan sonra yuvarlak dilimler halinde doğrayın
2 Bir tencereye zeytinyağı dökün ve ateşe sürün
3 Zeytinyağı kızdıktan sonra dilimlenmiş havuç ve soyularak çentilmiş soğanı içine atın Devamlı karıştırarak 15 dakika müddetle kızartın Zeytinyağı kafi gelmezse bir çay bardağı su ilave edin
4 Sarımsakları soyduktan sonra havanda ezerek tencereye atın Un ilave edip karıştırın
5 Et suyunu tencereye dökün İyice karıştırın Karabiber kırmızı biber ve tuzunu ekleyin 10 dakika sonra ateşten kaldırın
6 Sofraya getirmeden önce üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla