Konu
:
Cenova Sosun Yapilisi
Yalnız Mesajı Göster
Cenova Sosun Yapilisi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cenova Sosun Yapilisi
Cenova Sos Nasıl Yapılır - Cenavo Sos Tarifi
MALZEMELER
1/2 Su Bardağı Balık Suyu
1 Kereviz (doğranmış)
400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Sap Kekik Otu
1 Defne Yaprağı
HAZIRLANIŞI
Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur
Aslında Bordo Şarabı
baharat
mantar
arpacık soğanı
et suyu ve birkaç çorba kaşığı dana salçası ile hazırlanır
Aşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir
Orta boy derince bir kapta
orta ateşte tereyağı eritiniz
Köpükleri çökünce
soğan
havuç
kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz
Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra
arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz
Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz
Şarabı
dömi-glas sosu
tuzu ve biberi de ekledikten sonra
sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız
Kabı ateşten alınız
Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul