Yalnız Mesajı Göster

Cenova Sosun Yapilisi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cenova Sosun Yapilisi





Cenova Sos Nasıl Yapılır - Cenavo Sos Tarifi

MALZEMELER
1/2 Su Bardağı Balık Suyu
1 Kereviz (doğranmış)
400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Sap Kekik Otu
1 Defne Yaprağı


HAZIRLANIŞI
Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sosturAslında Bordo Şarabı baharat mantar arpacık soğanı et suyu ve birkaç çorba kaşığı dana salçası ile hazırlanırAşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir
Orta boy derince bir kapta orta ateşte tereyağı eritiniz Köpükleri çökünce soğan havuç kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz Şarabı dömi-glas sosu tuzu ve biberi de ekledikten sonra sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız Kabı ateşten alınız Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız

Alıntı Yaparak Cevapla