Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Kazan Dibi

Eski 04-09-2007   #1
suskun

Çilekli Kazan Dibi



200 gram çilek
500 gram süt
1,5 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 çay bardağı nişasta
1/2 paket vanilya

Yapılışı Bir tencereye sütü, şekeri ve hindistan cevizini koyarak kaynatın Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin

Bir tepsiye, pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın Tepsiyi, ocağın üzerine koyun Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun

Çilekleri ayıklayıp, yıkayın Küçük küçük doğrayın Tenceredeki kazandibine çilekleri ve vanilyayı ekleyip karıştırın Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğuyana kadar bekletin Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin Servis tabağına ters çevirerek koyun Yanında çilek dilimleriyle servis yapın

__________________
'' Milli Benligini Yitirmis Uluslar
Başka Milletlerin Avıdır !!!! ''
Mustafa Kemal ATATÜRK

Alıntı Yaparak Cevapla