Konu
:
Çilekli Kazan Dibi
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Kazan Dibi
04-09-2007
#
1
suskun
Çilekli Kazan Dibi
200 gram çilek
500 gram süt
1,5 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 çay bardağı nişasta
1/2 paket vanilya
Yapılışı
Bir tencereye sütü, şekeri ve hindistan cevizini koyarak kaynatın
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın
Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin
Bir tepsiye, pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın
Tepsiyi, ocağın üzerine koyun
Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın
Küçük küçük doğrayın
Tenceredeki kazandibine çilekleri ve vanilyayı ekleyip karıştırın
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğuyana kadar bekletin
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin
Servis tabağına ters çevirerek koyun
Yanında çilek dilimleriyle servis yapın
__________________
'' Milli
Benligini
Yitirmi
s
Uluslar
Başka
Milletlerin
Avıdır
!!!! ''
Mustafa
Kemal ATATÜRK
suskun
Kullanıcının Profilini Göster
suskun tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul