Yalnız Mesajı Göster

Acıbadem Tatlısı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acıbadem Tatlısı Tarifi





Acıbadem Tatlısı Nasıl Yapılır? - Acıbadem Tatlısı Tarifi - Acıbadem Tatlısı Yapılışı

çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın Sonra vanilya çubuğunu çıkarın kurulayıp
kaldırın Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin
18-20 cm çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın
Dilerseniz süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla