Konu
:
Bademli Sufle Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Sufle Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Sufle Tarifi
Bademli Sufle Nasıl Yapılır?-
Bademli Sufle Tarifi-
Bademli Sufle Yapılışı
MALZEMELER
4 kişilik
hamuru için:
35 gr toz şeker
125 ml süt
12 gr yaş maya
250 gr un
1 adet portakal kabuğu rendesi
1/2 yemek kaşığı tarçın
1/2 adet limon
30 gr tereyağı
1 adet yumurta sarısı
un (hamurur açmak için)
tuz
Bademli harç için:
50 gr tereyağı
4 adet bayat sandöviç ekmeği
100 gr bal
1 yemek kaşığı limon suyu
70 gr yaprak badem
50 gr kuş üzümü
1 adet elma
50 gr toz şeker
40 ml elma suyu
1 adet armut
yumurtalı karışım için:
500 ml süt
1 adet vanilya özü
3 adet yumurta
250 gr yağsız taze kutu peynir
60 gr toz şeker
vanilyalı sabayon için:
80 gr toz şeker
2 adet çubuk vanilya
5 adet yumurta sarısı
200 ml süt
1 yemek kaşığı viski
20 gr toz şeker
20 gr yumuşak tereyağı
HAZIRLANIŞI
Sütü ılıtıp bir kaseye boşaltın
Maya ve şekeri koyup eritin
100 gr elenmiş un ilave edip iyice karıştırın
Oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika kabarması için bırakın
Daha sonra kalan una
limon suyu ve portakal kabuğu rendesi ile yumurta sarısı katıp iyice yoğurun
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ve bir tutam tuzu koyup tekrar yoğurun
Spatula ile hamuru toparlayıp
bastırın
Üzerini şeffaf folyo ile örtüp sıcak bir ortamda iki misli olana kadar yani yaklaşık 1 saat kabarmaya bırakın
Bademli karışım için ekmekleri 1 cm büyüklüğünde küpler şeklinde kesin
tereyağını tencerede kızıdırp bal ve yaprak bademleri koyun ve karamelize edin
Küp ekmekleri ekleyin
kızartın
Bir kaseye koyup soğumaya bırakın
Üzümleri katın
Elma ve armutu soyun
ikiye bölün
çekirdekli kısımlarını çıkarın ince ince dilimleyip üzerlerine limon suyu gezdirin
Şekeri tavada eritip elma suyunu ekleyin
Elma ve armut dilimlerini koyup her tarafını elma suyuyla ıslatın
Ekmekli karışıma katın
Mayalı hamuru unlanmış tezgahta yaklaşık 30x30 cm büyüklüğünde
1/2 cm kalınlığında açın
2 cm büyüklüğünde karelere kesip ekmekli karışıma katın
Isıya dayanıklı bir kabı tereyağı ile yağladıktan sonra şekeri serpin
Karışımı kalıba koyun ve şeffaf folyo ile üzerini örtün
Yaklaşık 5-6 dakika kabarmaya bırakın
Yumurtalı harç için yumurta
süt
vanilya özü
şeker ve taze peyniri çırpma teliyle iyice karıştırın
Kalıptaki malzemenin üzerine dökün
Önceden fırını 180 dereceye ısıtın ve yaklaşık 45 dakika pişirin
Vanilyalı sabayon için ise sütü kazıdığınız vanilya kabuğu ve özü ile beraber kaynatın
Ateşten indirip soğumaya bırakın
Yumurta sarısını şekerle sıcak benmaride krema kıvamına gelene dek çırpın
Vanilyalı sütü süzgeçten geçirin
ekleyin ve krema gibi olana dek çırpın
Enson viskiyi ilave edip
bademli sufle yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul