Yalnız Mesajı Göster

Saadet Tatlısı Tarifi - Saadet Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saadet Tatlısı Tarifi - Saadet Tatlısı Yapılışı





Saadet Tatlısı Nasıl Yapılır?-Saadet Tatlısı Tarifi - Saadet Tatlısı Yapılışı




Malzemeler

2 paket krem santi
4 adet yumurta
2 su bardagi süt
1 çorba kasigi tozseker
1 tutam tuz
1 büyük paket gofret
1 paket kakaolu bisküvi
Iri dövülmüs findik
Sosu için :
1 çorba kasigi un
2 çorba kasigi nisasta
3 çorba kasigi kakao
Yarim su bardagi tozseker
1 su bardagi süt
1 su bardagi su
Ceviz büyüklügünde margarin

Yapılışı

Krem santileri 2 su bardagi soguk süt ilavesi ile mikserde çirparak koyulastiralim Ayri bir kapta yumurtanin sarilarini 1 çorba kasigi tozsekerle birlikte köpürene dek çirpalim Yumurtalarin beyazlarini 1 tutam tuz ile ayri bir kapta kar haline gelene dek çirpalim Sütle koyulastirilan krem santiye önce yumurta akini sonra yumurta sarisini ekleyip mikserle çirpalim Üzerine pitir gofreti ve bisküvileri iri parçalara bölüp ekleyelim Iri dövülmüs findiklari da ekleyip iyice karistiralim
Derin bir kaba veya kek kalibina temiz bir naylon serip parfe malzemesini üzerine bosaltalim Kasik yardimiyla sikica bastiralim ve bu sekilde parfe donana kadar buzlukta bekletelim
Sos için ; 1 çorba kasigi un 2 çorba kasigi nisasta 3 çorba kasigi kakao ve tozsekeri bir kapta karistiralim Üzerine süt ve suyu ekleyelim Üzeri göz göz olana dek karistirarak pisirelim Atesten alip iyice sogutalim Üzerine margarini eritmeden ilave edelim ve mikserle 2 dakika çirpalim Donmus parfeyi buzluktan çikarip servis tabaginin üzerine ters çevirerek çikaralim Üzerindeki naylonu parfeyi zedelemeden siyiralim Hazirladigimiz sosu buzluktan çikardigimiz parfenin üzerine gezdirerek dökelim Servis yapalim
Not : Buzluktan çikarilan parfeyi kaliptan çikaramiyorsaniz kalibi ilik su dolu bir kap içinde birkaç dakika bekletin
AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla