Konu
:
Çikolatalı Ve Fındıklı Biscotti Tarifi - Çikolatalı Ve Fındıklı Biscotti Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Ve Fındıklı Biscotti Tarifi - Çikolatalı Ve Fındıklı Biscotti Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Ve Fındıklı Biscotti Tarifi - Çikolatalı Ve Fındıklı Biscotti Yapılışı
Çikolatalı ve Fındıklı Biscotti Nasıl Yapılır? - Çikolatalı ve Fındıklı Biscotti Tarifi - Çikolatalı ve Fındıklı Biscotti Yapılışı
Malzemeler
* 2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı kakao
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 90 gram tereyağı
oda sıcaklığında
* 1 su bardağı şeker (biraz da tepesine serpmek için)
* 3 yumurta
* 1 su bardağı fındık
irice doğranmış
* 120 gram bitter çikolata
irice doğranmış
* Ölçülerle ilgili sorularınız için önce “Ölçüler” sayfasına bakmanızı öneririm
Yapılışı
1
Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın
İki ayrı fırın tepsisine parşömen kağıtlarını yayıp bir kenarda bekletin (eğer fırınınız iki tepsiyi aynı anda alacak kadar büyük değilse o zaman iki kerede pişirmeniz gerekecek
Pişerken yayıldıkları için yan yana pişirmenizi önermiyorum
)
2
Unu
kakaoyu
karbonatı
kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin
3
Bir mutfak robotunda veya büyük bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını 3-4 dakika boyunca iyice yumuşayana kadar çırpın
Ardından şekeri ilave edip 3-4 dakika daha çırpın
4
Hafif çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip 5 dakika daha çırpın
5
Unlu karışımı azar azar ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın
En son olarak fındıkları ve çikolata parçalarını ekleyin ve tahta bir kaşıkla tekrar karıştırın
6
Ellerinizi iyice unlayarak bu kabın içindeki hamurun yarısını elinize alın ve 30 cm uzunluğunda bir rulo haline getirin ve parşömen kağıdının üzerine çapraz olarak yerleştirin
Diğer yarısıyla da bu işlemi tekrarlayın
7
Ruloların tepesinden azıcık bastırarak düzleyin
Geriye kalan yumurtanın sadece beyazını hafif çırpıp fırçayla bu ruloların üzerine sürün ve tepesine bolca şeker serpin
8
Fırında 25 dakika kadar pişirin
Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin
Eğer iki ayrı tepside pişiriyorsanız tepsilerin yerlerini de mutlaka değiştirin yoksa altta duran rulonun altı çok pişecektir
9
Rulolarınızı fırından aldıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin
Bu sırada fırının derecesini 150 C’ye azaltın
Ardından ruloları bir bıçak yardımıyla verev olarak 1
5 – 2 cm genişliğinde dilimlere kesin
Tel bir fırın tepsisine dizin
10
Tel fırın tepsisini tekrar fırına verip 30 dakika daha pişirin
11
Hava almayan bir kapta bir hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul