Yalnız Mesajı Göster

Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Tarifi - Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Tarifi - Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Yapılışı





Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Tarifi - Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Yapılışı - Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Nasıl Yapılır?

Malzemeler :
300 grtel kadayıf
1 su bceviz
2 çorba ktereyağı
1 su btoz şeker
sıvıyağ

Kreması için:

1 litre süt
1 su btoz şeker
3 çorba ktepeleme un
1 yumurta sarısı
2 portakal


Hazırlanışı :

300 grtel kadayıfı ince ince kesinTel kadayıfı elinizle didikleyinGeniş bir tavaya tel kadayıfı1 su bardağı cevizi ve 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve kısık ateşte tel kadayıfı kızartınDaha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırınTel kadayıf altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin

Kreması için tencereye 1 litre sütü alınSütün üzerine 1 su bardağı toz şeker3 çorba kaşığı un1 adet yumurta sarısı ilave edinKrema koyulaşınca kremaya 2 portakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırınFırın kabına tel kadayıfın yarısını fırın kabına alınÜzerine kremayı dökün ve yayınKremanın üzerine kalan tel kadayıfı ilave edinTatlıyı servis edin






Alıntı Yaparak Cevapla