Konu
:
Kuru Baklava Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Baklava Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Baklava Tarifi(Resimli Anlatım)
Kuru Baklava
malzemeler
*12 yaprak hazır baklava yufkası
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı tahin
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı fındık
yapılışı
*küçük bir tavada tereyağı eritilir ve soğutulur
1
yufkanın üzerine fırça yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülür
üzerine 2
yufka koyularak tekrar yağ sürülür
*3
yufka koyulur üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir
*yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır
*kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
*Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul