Yalnız Mesajı Göster

Kuru Baklava Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Baklava Tarifi(Resimli Anlatım)








Kuru Baklava
malzemeler


*12 yaprak hazır baklava yufkası
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı tahin
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı fındık

yapılışı

*küçük bir tavada tereyağı eritilir ve soğutulur1 yufkanın üzerine fırça yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülürüzerine 2 yufka koyularak tekrar yağ sürülür

*3 yufka koyulur üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir


*yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır

*kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir

*Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır














Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla