Yalnız Mesajı Göster

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı Tarifi-Pişmaniyeli Ayva Tatlısı Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı Tarifi-Pişmaniyeli Ayva Tatlısı Yapılışı (Resimli)





Pişmaniyeli Ayva Tatlısı Tarifi-Pişmaniyeli Ayva Tatlısı Yapılışı

Malzemeler:

3 ayva
2 elma
10 çorba k şeker
2 su bsu
2 karanfil
az miktarda gıda boyası
üzeri için:
pişmaniye

Hazırlanışı:

Ayvaların uçları kesilir ve 2 ye ayrılırçekirdek yatağı çıkarılır
tencereye 2 su b su alınır yarım çay kaşığı kadar gıda boyası
eklenerek ayvalar tencereye alınırayvalar yarı kıvamda pişince
fırın kabına alınırelmalar rendelenerek ayvanın çekirdek
yatağı kısmına konulurkaranfili eklenerek üzerine tozşeker
dökülür renkli sudan üzerine dökülerek yağlı kağıt ve folyo
ile kapatılarak fırına verilirPişince ayvalar servis tabağına
alınırüzerine pişmaniye konulur en üste renkli su gezdirilerek
servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla