Konu
:
Portakallı Krem Karamel Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Krem Karamel Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Krem Karamel Tarifi(Resimli Anlatım)
Malzemeler:
6 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
Önce yuvarlak bir payrex kap içine bir su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su koyarak ateşte şekeri hiç karıştırmadan karamelize yapın
Çok yakmamaya dikkat edin ki acılaşmasın
Daha sonra bu kabı sağa-sola çevirerek (fırın eldiveni kullanın) bu karamelize olmuş şekeri kabın kenarlarına bulaştırın ve bırakın iyice soğusun
Çırpma kabına 6 adet yumurtayı
1 su bardağı şekeri ve vanilyayı koyarak iyice çırpın
daha sonra buna 1 kg soğuk sütü ilave edin ve mikserle bir iki dakika çırpın
Son olarak da portakal kabuğu rendesini ilave ederek bütün malzemeyi soğumuş haldeki karamelli payrexe boşaltın
190° ısıtılmış fırın içinde benmari usulü ( fırın içine
içinde sıcak su olan bir tepsi içine payrex kap yerleştirilir
yani kap direkt ısı olmadan sıcak su içinde pişer) pişirilir
Aşağı yukarı 50-60 dakika içinde pişiyor
Ama siz kibrit çöpü ile de kontrol edebilirsiniz
Üzeri kızarmaya başladığında pişmiş oluyor
yavaşça payrexi tepsi içinden alarak soğumasını bekleyin
İyice soğuduğunda hafif hareketlerle sağa-sola döndürün bu arada hafif hafif karamel suyunun çıktığını görürsünüz
İyice soğuduğuna emin olunca üzerine kapatacağınız daha büyükçe bir kap ile ters çevirin
Fileto çıkardığınız portakal dilimleri ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul