Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Krem Karamel Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Krem Karamel Tarifi(Resimli Anlatım)







Malzemeler:

6 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
1 portakal veya limon kabuğu rendesi


Önce yuvarlak bir payrex kap içine bir su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su koyarak ateşte şekeri hiç karıştırmadan karamelize yapın Çok yakmamaya dikkat edin ki acılaşmasın
Daha sonra bu kabı sağa-sola çevirerek (fırın eldiveni kullanın) bu karamelize olmuş şekeri kabın kenarlarına bulaştırın ve bırakın iyice soğusun

Çırpma kabına 6 adet yumurtayı 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı koyarak iyice çırpın daha sonra buna 1 kg soğuk sütü ilave edin ve mikserle bir iki dakika çırpın Son olarak da portakal kabuğu rendesini ilave ederek bütün malzemeyi soğumuş haldeki karamelli payrexe boşaltın

190° ısıtılmış fırın içinde benmari usulü ( fırın içine içinde sıcak su olan bir tepsi içine payrex kap yerleştirilir yani kap direkt ısı olmadan sıcak su içinde pişer) pişirilir
Aşağı yukarı 50-60 dakika içinde pişiyor Ama siz kibrit çöpü ile de kontrol edebilirsiniz

Üzeri kızarmaya başladığında pişmiş oluyor yavaşça payrexi tepsi içinden alarak soğumasını bekleyin İyice soğuduğunda hafif hareketlerle sağa-sola döndürün bu arada hafif hafif karamel suyunun çıktığını görürsünüz

İyice soğuduğuna emin olunca üzerine kapatacağınız daha büyükçe bir kap ile ters çevirin
Fileto çıkardığınız portakal dilimleri ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz




















Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla