Konu
:
Cevizli Yoğurt Tatlısı Tarifi - Cevizli Yoğurt Tatlısı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Yoğurt Tatlısı Tarifi - Cevizli Yoğurt Tatlısı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Yoğurt Tatlısı Tarifi - Cevizli Yoğurt Tatlısı Yapılışı
Cevizli Yoğurt Tatlısı Tarifi - Cevizli Yoğurt Tatlısı Yapılışı - Cevizli Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler :
• 4 adet yumurta
• 3 kahve fincanı tozşeker
• 5 kahve fincanı un
• 3 kahve fincanı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ
• 4 yemek kaşığı yoğurt
• 3 çay kaşığı baking powder + 3-
• 4 damla limon suyu 2 çay bardağı kıyılmış ceviz + 1 tatlı kaşığı limon rendesi
Şurubu;
• 4 su bardağı tozşeker
• 4 su bardağı su
• 1/4 limon
Hazırlanışı :
1
Yumurtaları şekerle birlikte çırparak krema haline getirin
Yağ
yoğurt
un
irmik ve limon kabuğu rendesi katıp altüst yaparak karıştırın
Kabartma tozunu serptikten sonra üzerine biraz limon sıkın
ceviz katıp tekrar hafifçe karıştırın
2
Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine 1
5- 2 parmak yüksekliğinde boşaltın
160 175 derecedeki gazlı fırında veya 150-160 derecedeki elektrikli fırında 30-40 dk pembe renkte pişirin
3
Şurubu 5 dk kaynatın
limon sıkıp ateşten alın
Ilık hale gelince
ılık tatlının üzerine dökün
Tatlı
şurubu çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul