Konu
:
Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Yapılışı (Resim)
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Yapılışı (Resim)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Yapılışı (Resim)
Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Yapılışı
Malzemeler
Not: Bu ölçülerden 47 adet
2 tepsi tatlı çıkıyor
İsterseniz ihtiyacınıza göre yarım ölçü yapabilirsiniz
Hamur için
1 su bardağı zeytinyağı (sızma olmasın)
1 su bardağı mısırözü ya da ayçiçek yağı (ben mısırözü kullandım)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
6 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
İç malzemesi için
1 su bardağı iri kıyılmış ya da dövülmüş ceviz
1 çay bardağı toz şeker
İsteğe bağlı olarak 50 gr
(1
5 çay bardağı kadar) ince çekilmiş fındık (toz fındık)
1 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı
Zeytinyağı
msırözü yağı
süt ve tuzu hamur yoğuracağınız kaba alın
Unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın
Ne sert ne yumuşak
elinize yapışmayan ve hafif yağlı bir hamur elde edene kadar yoğurun
Stretch filmle sarıp 30 dk
buzdolabında bekletin
Bu sırada su
şeker ve çubuk tarçını br tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın
Yoğun bir kıvam aldığında ve tarçın kokusuyla aroması şerbete geçtiğinde ateşi kapatın
Çubuk tarçın içinde kalsın
Soğumaya bırakın
Hamuru buzdolabından alın
Buzdolabında beklerken içindeki yağı salmış olacak
Hamuru yağla özleşene kadar tekrar yoğurun
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın
İsterseniz müberranın yaptığı gibi iç malzemesini karıştırın
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalbur ya da rende üzerinde açarak iç malzemesinden birer tatlı kaşığı koyup rulo şeklinde kapatın
Kapattığınız kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmamış tepsiye dizin
İsterseniz de benim yaptığım gibi hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra iç malzemesini hamura karıştırıp tekrar yoğurarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rende üzerinde şekil vererek tepsiye dizin
Önceden ısıttığınız 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin
(üzeri hafif kızarana kadar
)
Fırından tepsiyi alır almaz sıcak haldeyken ılınmış ya da soğumuş şerbeti tatlınızın üzerine gezdirin
Şerbeti iyice çekene kadar arada sırada tatlıları şerbet içinde ters çevirin
En iyi sonuç için tatlıları şerbet içinde bir gece
tercihen buzdolabında (çünkü soğukken harika oluyor) bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul