Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı





Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı - Ayvalı Humus Nasıl Yapılır?

Malzemeler :
300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz


Yemeğin Tarifi :
Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın Blenderde veya çatalla iyice ezin
Tahin dövülmüş sarımsak tuz bir çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin
Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün Tuz pul biber bal 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla