Konu
:
Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı
Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı - Ayvalı Humus Nasıl Yapılır?
Malzemeler :
300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Yemeğin Tarifi :
Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin
Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin
Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın
Blenderde veya çatalla iyice ezin
Tahin
dövülmüş sarımsak
tuz
bir çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin
Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin
Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün
Tuz
pul biber
bal
1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul