Konu
:
Çikolata Ve Tarçının Aşkı,(Rulo Pasta Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Çikolata Ve Tarçının Aşkı,(Rulo Pasta Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolata Ve Tarçının Aşkı,(Rulo Pasta Resimli)
Kullanılan Malzemeler:
5 yumurta 5 fincan un 3 fincan şeker 1 fincan mısırözü yağı yarım limon suyu 1 pkt kabartma tozu
krema için; 2 paket dr
oetker cream ole 700 ml süt 1 fincan elma suyu 1 çay kaşığı(silme) tarçın
üzerine;bitter veya sütlü rende çikolata
Hazırlık
hazırlık aşamasında tek yapmamız gereken pandispanya için kullanacağımız malzemeleri kekimizin daha iyi kabarması için oda sıcaklığında önceden tutmamız gerekmektedir
Tarifin Hazırlanışı
oda sıcaklığında bekleyen yumurtalarımızı öce bir fiske tuzla daha sonrada şekeri ilave ederek iyice şeker eriyene kadar çırpıyoruz
içine limon suyu mısırözü yağını ve elediğimiz un ve kabartma tozu karışımınıda ilave edip fazla bekletmeden karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz
170 derecede tam 13 dkk kadar pişiriyoruz
eğer daha fazla kalırsa kekiniz kıvrılmayabilir
üstü altın rengi alınca muhakkak kapatın
benim fırınımda bu sürede muhakkak kek ğişiyor çünki zaten çok ince bir tabaka oluyor yaklaşık 1
5 yada 2 santim kalınlığında bir kek oluyor
kek biraz 2 dkk fırında ağzını açmadan beklesin
daha sonra üzerine bolca süt döküp 2 tane peçeteyle üstünü örtün ve kalın bir örtüyüde peçetelerin üztüne serip fırında sütle ıslattığınız kekin buharlaşıp yumuşamasını bekleyin
diğer tarafta 2 paket cream ole ile süt
elma suyu ve tarçını da ilave ederek iyice çırpın dolapta kekinizin yumuşama süresi kadar bekletebilirsiniz
yaklaşık 10 dkk ka sonra kekinizi fırından çıkartın
keki ister tepside isterseniz yere ters çeviripte yerde boyuna 4 tane eşit şeritle ayırın birinci şerite kremadan sürüp dikkatlice sıkı bir rulo yapın ve pasta kabınızın ortasına dikleme yerleştirin
diğer parçalarıda krema sürerek rulonun etrafına sararak kekler bitene kadar 4 parçayıda aynı işlemle yerleştirin
daha sonra kalan krema ile önce kenarlarını daha sonrada üstünü kaplayın
ben artan kremayı bir poşete koyup delerek dekor yapmaya çalıştım
en son olarakta bir parça çikolatayı dolapta biraz bekletip bir tabaga rendeleyin(ben de daha önceden hazırladığım bitter rendesi vardı birazda sütlü çikolata rendeledim ikisindende kullandım tavsiye ederim
beyaz çikolatada süper oluyor;))
rendelerken çikolata elinizin sıcaklığıyla yumuşayacak gibi olursa sık sık ellrinizi yıkayarak ısı değişimi yapabilirsiniz ve o sırada da çikolatayı dipfirizde biraz bekletebilirsiniz
ben pastamın orta kısmına odun kıymıkları yaptım
bunuda fazla sert olmayan çikolatayı bir bıcak yardımıyla kıyarak hazırladım yapımı çok basit deneyin muhakkak
rendelediğiniz çikolataları kaşık yardımıyla pastanızın istediğiniz yerine dekor yapabilirsiniz
bir önemli ayrıntı pastanın üstünü fazla kremayla kaplamayın kremanın ağırlıyla pasta göçebilir fazla bastırmayın kremayı sürerken
birde muhakkak dinlendirin öyle servis yapın
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul