Konu
:
İtalyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi - İtalyan Usulü Muzlu Elmasiye Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi - İtalyan Usulü Muzlu Elmasiye Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi - İtalyan Usulü Muzlu Elmasiye Yapılışı
italyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi - italyan Usulü Muzlu Elmasiye Yapılışı - italyan Usulü Muzlu Elmasiye Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
375 gr süt
175 gr toz şeker
15 gr patates unu
6 yumurta sarısı
6 tane olgun muz
6 jelatin yaprağı
300 gr krem şanti
Yapılışı:
Bir tencereye
6 adet yumurta sarısı
175 gram toz şeker koyarak
telle 5 dakika dövülür
sonra buna
önce 15 gram patates unu ya da nişasta katılarak bir iki karıştırıldıktan sonra
kaynar bir halde 375 gram da süt katılır
sonra tencere ateşe oturtularak
krema kaynar bir hal alıncaya kadar kuvvetlice telle dövmek suretiyle pişirilir
Bundan sonra bu kremaya
on beş dakika soğuk suda yatırılmış ve sıkılmak suretiyle suyu çıkarılmış 6 adet jelatin yaprağı katarak iyice karıştırılır ve ateşten alınarak
karıştırmak suretiyle iyice soğuması sağlanır
Krema iyice soğuyunca buna
300 gram şantiy kreması ile
iyice ezilerek püre haline getirilmiş 2 adet de muz katılarak
iyice karıştırıldıktan sonra
bir kalıba dökülür
buz arasında ya da buzdolabındaki buzluğun altında 2 saat donmaya bırakılır
Bavaruaz iyice donunca
kalıbın etrafı bıçakla hafifçe sıyrıldıktan sonra bir iki saniye kadar ılıkça suya sokulup çıkarılmak suretiyle jölenin kalıba yapışıklığı giderilir
sonra da alt üst edilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul