Konu
:
Kadayıflı Muhallebi Tarifi-Kadayıflı Muhallebi Yapılışı (Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıflı Muhallebi Tarifi-Kadayıflı Muhallebi Yapılışı (Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıflı Muhallebi Tarifi-Kadayıflı Muhallebi Yapılışı (Resimli)
Kadayıflı Muhallebi Tarifi-Kadayıflı Muhallebi Yapılışı
Kadayıf kısmı için malzemeler:
- 250 gr kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1
5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Muhallebi için malzemeler:
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Hazırlanışı
Kadayıfı
şeker ve tereyağ ile birlikte
pembeleşinceye dek kısık ateşte kavurun
Topaklanmaması için arada karıştırın
Biraz uzun sürebilir
İçine cevizi de ilave edip
ateşten indirin ve soğumaya bırakın
Şeker
un
nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın
Sütü de ekleyip
muhallebiyi pişirin
Muhallebi soğuduktan sonra
içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar tamamen karışana dek mikserle çırpın
Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün
Üstüne bütün muhallebiyi dökün
Muhallebinin üzerine kadayıfın kalan yarısını da dökün
Buzdolabında dinlendirdikten sonra
ikram edebilirsiniz
Yukarıda verilen malzemelerle yapılan kadayıflı muhallebiyi 8 dilim olarak düşünürsek
1 dilim kadayıflı muhallebinin kalori değeri: 481 kkal
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul