Konu
:
Krem Şantili Kayisi Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Krem Şantili Kayisi Tatlisi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Şantili Kayisi Tatlisi
Krem santili kayisi tatlisi malzemeler:
1/2 kg kuru kayısı
1-1
5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre)
3-4 damla limon suyu
200 gr kaymak ya da 1 poşet krem şanti (1 su bardağı soğuk sütle çırpılır)
üzeri icin: toz antep fistigi
Krem santili kayisi tatlisi yapilisi:
Kuru kayısılar yıkanıp
üzerlerini örtecek kadar su eklenir ve bir gece bekletilir
Ertesi gün kayısılar süzülmeden üzerine şeker ilave edilerek kendi suyu ile kaynatılır
Şerbet pişince
indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkılır
Kayısılar soğuyunca
ortaları kesilip aralarına kaymak veya krem şanti doldurulur
Kayısıların ağız kısımlarına toz antep fistigi dökülür buzdolabında dinlendirilip sevis yapılır
Afiyet olsun
ALINTIDIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul