Yalnız Mesajı Göster

Krem Şantili Kayisi Tatlisi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Şantili Kayisi Tatlisi





Krem santili kayisi tatlisi malzemeler:


1/2 kg kuru kayısı

1-15 su bardağı şeker (damak tadınıza göre)

3-4 damla limon suyu

200 gr kaymak ya da 1 poşet krem şanti (1 su bardağı soğuk sütle çırpılır)

üzeri icin: toz antep fistigi

Krem santili kayisi tatlisi yapilisi:

Kuru kayısılar yıkanıp üzerlerini örtecek kadar su eklenir ve bir gece bekletilir Ertesi gün kayısılar süzülmeden üzerine şeker ilave edilerek kendi suyu ile kaynatılır Şerbet pişince indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkılır Kayısılar soğuyunca ortaları kesilip aralarına kaymak veya krem şanti doldurulur Kayısıların ağız kısımlarına toz antep fistigi dökülür buzdolabında dinlendirilip sevis yapılır Afiyet olsun

ALINTIDIR






Alıntı Yaparak Cevapla