Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Merengli Muhallebi Tarifi-Elmalı Merengli Muhallebi Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Merengli Muhallebi Tarifi-Elmalı Merengli Muhallebi Yapılışı (Resimli)





Elmalı Merengli Muhallebi Nasıl Yapılır?-Elmalı Merengli Muhallebi Tarifi-Elmalı Merengli Muhallebi Yapılışı

Malzemeler:

3 tane orta boy elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz veya fındık

Muhallebi İçin:
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker

Mereng için:

1 yumurta akı
1 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

Öncelikle elmalar küp küp doğranır üzerine şeker ilave edilip yumuşayana kadar pişirilirTarçın ve ceviz eklenip soğumaya bırakılır
Muhallebi için; süt nişasta ve un bir tencereye konur kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilirOcağın altı kapatılınca şeker eklenir ve mikserle çırpılırIslatımış kare borcama muhallebinin yarısı dökülür araya elmalar serilir üzerine kalan muhallebi dökülür
Yumurta akı ve şeker kar halina gelinceye kadar mikserle çırpılırIlıyan muhallebinin üzerine serilir veya krema pompasına konularak şekilli sıkılır(bir dahaki sefere böyle yapmayı düşünüyorum) ve 180 derecede ısınmış fırının üst tarafında kızarana kadar pişirilir
3-4 saat dinlendirilip servis yapılır çok hafif ve lezzetli bir tatlı denemenizi tavsiye edrim


Alıntı Yaparak Cevapla