Konu
:
Elmalı Merengli Muhallebi Tarifi-Elmalı Merengli Muhallebi Yapılışı (Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Merengli Muhallebi Tarifi-Elmalı Merengli Muhallebi Yapılışı (Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Merengli Muhallebi Tarifi-Elmalı Merengli Muhallebi Yapılışı (Resimli)
Elmalı Merengli Muhallebi Nasıl Yapılır?-
Elmalı Merengli Muhallebi Tarifi-Elmalı Merengli Muhallebi Yapılışı
Malzemeler:
3 tane orta boy elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz veya fındık
Muhallebi İçin:
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
Mereng için:
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Öncelikle elmalar küp küp doğranır üzerine şeker ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir
Tarçın ve ceviz eklenip soğumaya bırakılır
Muhallebi için; süt nişasta ve un bir tencereye konur kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
Ocağın altı kapatılınca şeker eklenir ve mikserle çırpılır
Islatımış kare borcama muhallebinin yarısı dökülür araya elmalar serilir üzerine kalan muhallebi dökülür
Yumurta akı ve şeker kar halina gelinceye kadar mikserle çırpılır
Ilıyan muhallebinin üzerine serilir veya krema pompasına konularak şekilli sıkılır(bir dahaki sefere böyle yapmayı düşünüyorum) ve 180 derecede ısınmış fırının üst tarafında kızarana kadar pişirilir
3-4 saat dinlendirilip servis yapılır çok hafif ve lezzetli bir tatlı denemenizi tavsiye edrim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul