Yalnız Mesajı Göster

Pudra Şekerli Sade Profiterol Tarifi - Pudra Şekerli Sade Profiterol Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pudra Şekerli Sade Profiterol Tarifi - Pudra Şekerli Sade Profiterol Yapılışı





Pudra Şekerli Sade Profiterol Tarifi - Pudra Şekerli Sade Profiterol Yapılışı - Pudra Şekerli Sade Profiterol Nasıl Yapılır?

Malzemeler :

4 adet Yumurta
1 su bardağı Un
1 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Margarin
1 paket Kabartma Tozu

Krema için;


1 çorba kaşığı Un
6 çorba kaşığı Toz Şeker
1 çorba kaşığı Nişasta
1 paket Vanilya
1 tatlı kaşığı Tereyağ
Yarım litre Süt
Üzeri için Pudra Şekeri


Hazırlanışı:

Margarini bir tencerede eritin Üzerine su ekleyip karıştırın Su kaynamaya başlayınca unu ve kabartma tozunu ilave edin Tahta kaşıkla ezerek 2 dk kadar karıştırın

Ocaktan indirdikten sonra hamurun ılıması için bekleyin Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup kaşık yardımıyla hamurdan top şeklinde parçalar kopartıp yerleştirin Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirin

Pişirdikten sonra fırında bir süre bekletip içini çekmesini sağlayın Yumurta un nişasta şeker ve sütü bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ve tereyağını ekleyin

Soğuyunca ortasını yardığınız profiterollerin arasına kremadan sürüp kapatın Üzerlerine pudra şekeri serpin


Alıntı Yaparak Cevapla