Konu
:
Dürüm Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dürüm Tatlı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dürüm Tatlı Tarifi
Dürüm Tatlısı Nasıl Yapılır?-Dürüm Tatlısı Tarifi-Dürüm Tatlısı Yapılışı
1 Kilo baklavalık un
3 Adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 Su bardağı su
Yarım kilo nişasta
Arasına :
400 gr tereyağı
2
5 Su bardağı antepfıstığı
Şerbeti için :
1 Kilo şeker
3
5 Su bardağı su
Hazırlanışı
Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin
Ortasını çukur gibi açın ve yumurtaları kırın
Tuzu ve suyu ekleyin
Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika bir kenarda bekletin
Sonra 12 eşit parçaya bölün
Üzerine nişasta serpin
Elinizle her bir hamur parçasını yuvarlayarak yassı hale getirin
Düz bir zemin üzerinde olabildiğince ince açın
Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin
Açtığınız 12 adet yufkanın üçünün aralarına ertilmiş tereyağını sürerek üst üste dizin
Son yufkanın üzerine dövülmüş antep fıstığı serpin
Diğer üç yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek fıstıkların üzerine dizin
2 Adet oklavayı yufkaların iki kenarına koyun
Oklavalar karışılıklı gelecek şekilde yufkaları oklavaya sarın
Ortada buluşan oklavaları yufkaları buruşturmadan dikkatlice çıkarın
Üçer parmak genişliğinde kesin
Yağlanmış tepsiye rulo katları altta kalacak şekilde dizin
Kalan 6 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın
Eritilmiş tereyağını üzerinde gezdirin
Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın
Üzerine yağlı kağıt koyun
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın
Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten indirin
Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine dökün
Şerbeti çektikten sonra dürümü servis yapabilirsiniz
Dürüm yemek tarifleri
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul