Konu
:
Papatya Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Papatya Tatlısı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Papatya Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
15 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
25 bardak şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Yoğurt yağ ve yumurtayı bir kaba alın karıştırın
Karıştırdığınız sıvıların üstünü 3 çorba kaşığı unla örtüp sonra kabartma tozu ve vanilya ilave edin ele yapışan bir kıvamdayken hamurun yarısını ayırın
Ayırdığınız beyaz hamura un ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur yapın
Diğer hamura kakaoyu ilave edin eğer gerekiyorsa un ilave edin o da ele yapışmayan bir hamur olacak
15 dakika dinlendirin
Ben hamuru tam kıvamına gelmeden ayırdım çünkü kakao undan daha yoğun olduğu için hamur kulak memesi kıvamındayken kakao eklerseniz beyaz hamur yumuşak kakaolu taş gibi olacaktı
Dinlenen hamurları fındık büyüklüğünde toplar yapın ve papatya şekli verin
Yağlanmış tepsiye dizin
Papatya şeklindeki hamurları birbirine yapıştırmak için hafif hafif sıkın
180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin
Şerbet malzemelerini tencereye alın ve iyice kaynatın şeker eridikten sonra limon suyunu katın
Kısık ateşte 20-25 dakika kaynatın
Şerbetin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk tatlıya dökün
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul