Konu
:
Kaymaklı İncir Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı İncir Tatlısı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı İncir Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
(5 kişilik )
20 adet kuru incir
15 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
6-7 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su
servis önerisi ;
kaymak
Yapılışı :
Sütü bir tencereye alıp kaynatalım ve ocaktan alalım
İncirleri yıkayıp kaynar sütün içine dizelim
Kapağını kapatıp bu şekilde 15 – 2 saat kadar bekletelim
İncirleri sütün içinden çıkarıp tekrar suyun altında yıkayalım ki tatlımızın şerbeti berrak olsun incirlerin üzerinde tortu kalmamalı
Cevizi tarçınla karıştıralım ve iri parçalar halinde incirlerin alt kısmındaki delikten incirin şeklini bozmadan içlerini cevizle dolduralım
Doldurduğumuz cevizleri bir tencereye alıp üzerlerine suyu dökelim
Toz şekeri serperek ocağa koyalım
Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynatalım
Şerbet kıvamını alıp incirler pişince ocaktan alıp soğuması için bekletelim
Kaymağı servis tabağına alalım
İncir tatlısını üzerine koyup nane yaprağıyla süsleyerek servis yapalım
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul